Het verhuurproces


Met de vastgoedservices van Rhenen Makelaars & Taxateurs hoeft u zich nergens zorgen over te maken tijdens het verhuren van uw appartement of woning, of het nu gaat om het vaststellen van de huurprijs, de optimale presentatie van de woning, het organiseren van bezichtigingen, de huurovereenkomsten of de overdracht van te huur aangeboden appartementen.

1. Uw woning registreren
U kunt uw appartement of woning eenvoudig online registreren – het is ook mogelijk om dit persoonlijk te doen, of per telefoon. Hoe nauwkeuriger uw gegevens tijdens dit proces, hoe efficiënter onze vastgoedmanagers de juiste expats kunnen vinden. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk; uw contactpersoon adviseert u, beantwoordt uw vragen en coördineert alle afspraken.
2. Voorbereiding van de woning
Indien nodig, kan onze woningadviseur uw appartement of woning vooraf bekijken, om u beter advies te geven over, bijvoorbeeld, de apparatuur en stoffering van uw woning, en natuurlijk over het bepalen van de juiste huurprijs. Ook geeft de bezichtiging ons een beter beeld van de woning die u te huur aanbiedt, en maakt het mogelijk voor ons om potentiële huurders van de nauwkeurigste informatie te voorzien.
3. De ideale presentatie
Onze vastgoedservices omvatten de presentatie van alle appartementen met foto’s, aantrekkelijke omschrijvingen en een virtuele tour. We maken een afspraak om professionele foto’s te nemen van alle kamers, belangrijke details en speciale kenmerken van uw woning of appartement, inclusief de omgeving. Zo kunnen mogelijke huurders uw te huur aangeboden appartement of koopwoning online bekijken, wat veel tijd bespaart.
4. Maximale blootstelling
Bij Rhenen Makelaars & taxateurs zijn we van mening dat het vaststellen van het juiste marketingplan en de juiste advertentiestrategie essentieel is voor het vinden van de juiste verhuurder. Daarom zorgen we ervoor dat uw woning of appartement zo breed mogelijk in de markt gezet wordt, door ons te richten op maximale online blootstelling en traditionele marketingtechnieken van makelaars.
5. Bezichtigingen
Indien een huurder belangstelling heeft in een bezichtiging van uw appartement, nemen we contact met u op om de afspraak met u te plannen. Indien u niet in Almere woont, of om andere redenen niet zelf aanwezig kunt zijn voor de bezichtiging, kunnen onze vastgoedmanagers de bezichtiging in Almere coördineren en/of uitvoeren.
6. Antecendentenonderzoek huurders
Een grondig antecedentenonderzoek voor expat huurders is absoluut noodzakelijk ter bescherming van uw woning en inkomsten. Vastgoedprofessionals van Rhenen Makelaars & Taxateurs voeren een kredietwaardigheidsonderzoek uit, verifiëren de arbeidssituatie en controleren op een crimineel verleden. Door al deze antecedentenonderzoeken verhogen verhuurders hun kansen op het vinden van de ideale huurders.
7. Huurovereenkomst
Vastgoedservices van Rhenen Makelaars & Taxateurs omvatten ook het opstellen van een huurovereenkomst voor verhuurders. Onze woningexperts bereiden een juridisch bindende huurovereenkomst voor, op basis van huidige wet- en regelgeving, die aansluit bij de wensen van verhuurders. Over het algemeen zijn deze 12 maanden geldig. Na afloop van de vaste termijn kan er een nieuwe overeenkomst getekend worden, of de huidige overeenkomst kan op maandbasis geldig blijven. De overeenkomst wordt door alle partijen digitaal ondertekend.